MonPlaneta
Microsoft es compromet a compensar les seves emissions de carboni des de 1975
  • CA

El gegant informàtic nord-americà Microsoft ha anunciat que es compromet a eliminar “tot el carboni” que ha emès al medi ambient d’ençà de la seva fundació, el 1975. Segons ha explicat el seu director executiu, Satya Nadella, els plans de l’empresa preveuen haver-ho aconseguit el 2050 i, a més, tenir emissions negatives a partir del 2030, retirant més carboni de l’atmosfera del que emeten.

Així, l’empresa supera els compromisos dels seus rivals, com ara Amazon, que va anunciar que vol ser neutral en emissions l’any 2040. Dins d’aquest mateix anunci, Microsoft també ha fet públic que establirà un fons de 1.000 milions de dòlars per a la innovació climàtica, amb l’objectiu de desenvolupar tecnologies que ajudin a la reducció d’emissions i a la retirada de diòxid de carboni de l’atmosfera.

Si ser neutral en emissions, en el cas d’una empresa tan gran, inclou fomentar les energies netes als països on es fabriquen el seus productes o d’on obtenen les matèries primeres i ajudar a la reducció d’emissions dels seus proveïdors de serveis, perquè sigui d’emissions negatives cal que comenci a retirar CO2, cosa que l’empresa afirma que farà seguint diversos mètodes com ara plantant arbres, investigant en tecnologies de captura i emmagatzematge de carboni al sòl, generar bioenergia i captar-ne les emissions… tot plegat en un sector productiu les emissions del qual són una part cada cop més gran del total, havent-se duplicat des de 2007 fins a arribar a un 3,6% i amb unes previsions que, si res no canvia, el duran a ser responsable d’un 14% el 2040.

Tot i que Microsoft és només una part del problema, el seu objectiu de reduir les emissions de tota la seva cadena de subministrament el 2030 seria un gran pas endavant i establiria un model a seguir per a la resta de la indústria. Per començar, les seves instal·lacions funcionaran amb energies renovables el 2025.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa