El Meteocat diu que “els extrems climàtics seran cada vegada més freqüènts”

El Cap de Climatologia assegura en declaracions a Món Planeta que és difícil atribuir directament l’episodi d’aquests dies al canvi climàtic però en el cas del Ripollès és inaudit

Riu desbordat

La pluja d’aquests dos darrers mesos amb episodis molts forts que han provocat talls carreteres, ha desbordats rius i ha col·lapsat transports públics i ciutats senceres, fa despertar tota mena de comentaris. A Catalunya parlar del temps és un dels esports nacionals i les especulacions sobre si el que passa és més o menys extraodinari omplen converses senceres. És molt habitual sentir aquests dies afectats assegurant que no recorden situacions com aquestes o d’altres que consideren que entren dins de la normalitat de la tardor.

Marc Prohom, és el cap de climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya i en declaracions a MónPlaneta assegura que “fa de mal dir que el que hem viscut aquests dies, sigui una conseqüència directa del canvi climàtic”. Ara bé afirma que “en el cas del Ripollès, des de que se’n té constància registrada que és l’any 1950, mai s’havia produit una episodi de tant intensitat de pluja amb desbordament massius de rius i rieres i no hi havia hagut cap altre any tant plujós com aquest”.

Prohom per això avisa que “aquests episodis es repetiran. Això és el que ens diuen tots els estudis de projecció de futur, que viurem sequeres extremes, que plourà menys i quan ho faci plourà amb més intensitat”.

Sobre el que s’ha viscut aquest cap de setmana, per Prohom és normal que els rius s’hagin desbordats “venim d’un mes d’octubre i novembre que ha plogut molt. El terreny està sobresaturat i ja no pot absorbir més i per tant tota l’aigua va cap al riu”.

“Tenint en compte la pluviometria d’aquests dos mesos és normal que hi hagi esllavissades, de fet trobo que n’hi ha poques” afegia el cap de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya

Comentaris

    meteorologia o bruixeria legal? 20 de Novembre de 2018 11:17
    Encara espero una explicació del gran problema de fa 20 anys del forat d'ozo. Es va tapar sol, i les laques que no tenien cap culpa van desapeixer, pero el Mauri i el Molina les va sentenciar. Mauri, una explicació. Del forat al Escalfament, i de l'escalfament al canvi climatic i ara les pluges son culpes de la calor. Realment la bruixeria ecològica no té nom i l'analfabetisme del noi Mauri el set ciencies que va calent
    joanr 20 de Novembre de 2018 16:22
    Si plou molt com si plou poc tot és "l'home del sac", el canvi climàtic, així no s'equivoquen mai. I fotran un munt de cotxes i benzineres com si res.

Nou comentari