Més d’un centenar d’animalistes ocupen l’escorxador de Riudellots de la Selva

Els Mossos els han desallotjat al cap de sis hores, arrestant dues persones i identificant-ne més de cent. Agricultura alerta dels riscos per a la sanitat animal i la salut pública d'aquestes accions

Porcs | VIA Empresa

Més d’un centenar d’animalistes han entrat aquest dimarts a la matinada a l’escorxador de Riudellots de la Selva, on s’han estat durant més de sis hores fins que els Mossos d’Esquadra els han desallotjat, arrestant dos dels ocupants per atemptat contra un agent de l’autoritat i resistència i identificant-ne 126 més. El grup ha entrat al recinte en plena nit i, segons els treballadors de l’escorxador, han robat set porcs, que s’han endut en una furgoneta i que els responsables de l’acció consideren “alliberats”. L’empresa propietària de les instal·lacions han avisat els Mossos, que hi han desplaçat tant patrulles com unitats de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO).

Aquesta acció, revindicada per Libération Animale 269, ha estat condemnada pel Departament d’Agricultura, que n’ha recordat els riscos per a la sanitat animal i la salut pública, especialment davant del perill de contagi de la pesta porcina africana. Tant l’administació com l’empresa propietària de l’escorxador han anunciat que emprendran accions legals contra els responsables de l’ocupació, de nacionalitat alemanya, belga, espanyola, francesa i suïssa, alguns dels quals s’han encadenat al seu interior. Els Mossos, després d’intentar negociar la seva sortida, els han desallotjat, trencant els cadenats d’alguns d’ells.

Comentaris

  Piti 16 d'Abril de 2019 13:58
  Aquesta tropa de verdulaires!! Que vaigin a protestar al seu pais No es pot invair una propietat privada ,
  que no treballen? 16 d'Abril de 2019 14:31
  No tenen res més a fer? Que no treballen? M'agradaria veure que mengen a casa seva, segur que ens en portaríem alguna sorpresa.
  Kiko 16 d'Abril de 2019 17:13
  Els que és queixen de que vingui gent de fora a protestar, segur que després els sembla bé els pisos turístics i tots els borratxos estrangers que venen a hostals i per 20 euros al dia poden vomitar al carrer i fer xivarri tot el dia a canvi de crear feines de cambrer de 700 euros al mes treballant 12 hores al dia pagades en negre.
  L'ambient adequat ... 16 d'Abril de 2019 21:58
  ... per a un acte polític amb Rufián, Tardà, Mas, Torra, Borràs, prisis pilitics i tota la penya secessionista.
  Pasotas 17 d'Abril de 2019 6:35
  Estos , payasos que hacen su numerito en casa de otro con toda inpunidad. No lo hacen contra los osos que matan ovejas y potros ?? Leo no se que de pisos turisticos , que coño tirne que ver turistas con veganos

Nou comentari