MonPlaneta
Més de 150 experts analitzen el cicle de l’aigua i la seva relació amb el canvi climàtic
  • CA

Els desastres naturals que més víctimes mortals i pèrdues econòmiques provoquen al món són els que estan relacionats amb el cicle de l’aigua, com ara sequeres, inundacions o tempestes.Les regions mediterrànies estan identificades com un dels punts crítics principals del canvi climàtic. En aquest context, la Mediterrània és una zona prioritària per a la recerca i comprensió del cicle de l’aigua (atmosfera-terra-oceans) en aquest territori, amb una atenció especial als extrems hidrometeorològics i la vulnerabilitat social i econòmica associada.

Des d’aquest dimarts fins divendre 7 de juliol, més de 150 experts en el cicle de l’aigua a la Mediterrània es reuneixen en el 10th HyMeX Workshop a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. La trobada, coordinada pel programa Hydrological cycle in the Mediterranean experiment (HyMeX), té com a objectiu avançar en la comprensió del cicle hidrològic i els processos relacionats a l’àrea Mediterrània, i està organitzada conjuntament per la Facultat de Física i l’Institut de Recerca de l’Aigua de la UB (IdRA-UB). El comitè organitzador l’encapçalen M. Carme Llasat, professora del Departament de Física Aplicada, i Javier Martín-Vide, director de l’IdRA-UB.

L’objectiu principal de les jornades és crear un fòrum que fomenti el debat sobre l’estat de coneixement actual del cicle de l’aigua al Mediterrani des d’una aproximació pluridisciplinària i multiescala, així com impulsar noves línies de recerca i aplicacions en el context de la comunitat HyMeX. Amb més de 170 comunicacions, es tractaran temàtiques com les pluges intenses, les inundacions, els impactes i la vulnerabilitat, les sequeres i els recursos hídrics.

També hi haurà contribucions sobre la predicció i gestió del cicle de l’aigua i el seu vincle amb les energies renovables, els ciclons o la relació oceà-atmosfera. Al llarg de les sessions, i mitjançant reunions específiques, es podran posar en comú els avenços en els diferents grups científics de treball i definir les línies futures de les campanyes d’observació i els experiments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa