MonPlaneta
Més de 59.200 euros per millorar la seguretat de la presa de la Llosa del Cavall
La presa de la Llosa del Cavall | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat els treballs destinats a millorar la seguretat de la presa de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès. Amb una inversió superior als 59.200 euros, les actuacions s’han focalitzat en habilitar escales i baranes de protecció als daus de formigó (també coneguts com talons), que protegeixen el contacte entre la presa i el terreny sobre on es fonamenta. Aquestes escales situades al marge dret de la presa, fan possible fer les inspeccions amb l’objectiu de detectar i analitzar en detall si sorgissin filtracions circulants que poguessin suposar un risc per a la fonamentació de la presa.

L’actuació, que s’ha concentrat en un total de 35 talons, millorarà també la seguretat dels treballadors/es en el moment de prendre lectures dels aparells d’auscutlació situats als talons, aparells el quals formen part del sistema que permet analitzar el comportament estructural de la presa, ja que ara és molt més fàcil l’accés. Alhora, amb aquesta actuació es faciliten les tasques de neteja d’aquests talons, en relació amb l’operació i la seguretat, ja que cal netejar-los de vegetació de forma recurrent per retirar possibles obstacles que entorpeixin la gestió ordinària de la presa i alhora dur a terme les inspeccions anomenades anteriorment.

Les actuacions a la presa de la Llosa del Cavall s’han complementat amb la fabricació i instal·lació de prop de 300 reixes d’acer inoxidable a galeries interiors perquè es pugui transitar per damunt de les cunetes de recollida de filtracions. Això contribuirà a una millor seguretat dels treballadors/es, sense perdre de vista la circulació de l’aigua, una mesura indispensable per al control de la presa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa