MonPlaneta
Menys aglomeracions als parcs naturals però es mantenen l’alta afluència i aparcaments no habilitats
  • CA

El Departament de Territori ha valorat que les restriccions d’accés a vehicles als parcs i espais naturals han funcionat “en general de forma satisfactòria”. Així, ha considerat que han contribuït a reduir les aglomeracions, tot i que s’ha continuat registrant una alta afluència en algunes zones. A més, ha apuntat que molts visitants al·legaven desconèixer la mesura. Per zones, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, es calcula que es va restringir l’aparcament entre 200 i 300 cotxes. A l’Espai Natural Protegir de l’Alta Garrotxa també va ser necessari desviar vehicles i n’hi van haver que van aparcar a la carretera. A Poblet, la majoria de les famílies portava pícnic, incomplint la prohibició de menjar als parcs

A la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de mig matí va començar la saturació progressiva a l’eix Olot-Santa Pau (GI-524, del quilòmetre 1 al 10). Quan ja no van quedar places d’aparcament regulat, es van començar a formar retencions i aparcaments fora de les àrees habilitades. Als vehicles que volien accedir a les àrees de lleure de Can Serra i de Santa Margarida se’ls va fer circular fins al nucli de Santa Pau per esponjar els accessos. En total, es calcula que es va restringir l’aparcament entre 200 i 300 cotxes. A l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, al nucli de Sadernes, a Sales de Llierca, (final de la GIV-5231) un cop ple l’aparcament, els vehicles es van desviar des del nucli de Montagut, just al trencant que porta a Sadernes (GIV-5231, PK0). Tot i això, alguns conductors van aparcar al llarg de la carretera, limitant el pas de vehicles, i als vorals de la pista de Gitarriu. Al Camp de Tarragona, bona part de les famílies que van accedir als espais naturals es van desplaçar al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. Territori ha explicat que la pràctica totalitat de les persones visitants duia la mascareta, però ha afegit que la majoria portava pícnic, malgrat la prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics, expressament senyalitzat en les àrees de lleure de la Font de la Teula, de la Font Negra o Castellfollit, i de Roca de l’Abella, totes a Vimbodí i Poblet.

A la resta de parcs on no es va establir un operatiu coordinat pel CECAT no van sorgir incidències remarcables tret d’algunes aglomeracions a l’accés a Requesens, dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de L’Albera. De la seva banda, la subdirectora de Protecció Civil, Imma Soler, ha assegurat en a la roda de premsa de valoració de les darreres mesures que amb les restriccions d’accés als espais naturals s’ha detectat una afluència “menor” que en altres moments similars. “El comportament ha estat l’esperat”, ha conclòs recordant que l’objectiu era evitar aglomeracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa