MonPlaneta
Un medicament contra la malària també és eficaç contra el coronavirus
  • CA
| Gencat

L’empresa farmacèutica francesa Sanofi va anunciar, aquest dimecres, que ofereix al govern del seu país un medicament contra la malària que comercialitzen i que, segons van explicar, també és eficaç per combatre el nou coronavirus. Els assaigs clínics duts a terme per la companyia van donar com a resultat la curació 18 dels 24 pacients amb què es va fer la prova en un termini de només sis dies, i és per això que posen els milions de dosis que tenen disponibles, suficients per tractar 300.000 persones, a disposició del govern de la República Francesa.

L’hidroxicloroquina és un compost químic que, a més de la malària, s’ha fet servir des de fa molts anys per tractar altres malalties com ara el lupus o l’artritis reumatoide i que impedeix que el coronavirus, o SARS-CoV2, pugui fer servir la proteïna ACE2 per entrar a les cèl·lules dels pulmons. Fa uns dies, un medicament comercialitzat al Japó contra la inflamació el pàncrees també va ser presentat com una possibilitat per combatre el coronavirus perquè, precisament, impedeix l’ús de la proteasa TMPRSS2, l’altra que empra el SARS-CoV2 per infectar els pulmons dels afectats.

De moment, les autoritats sanitàries franceses han declarat que cal fer més assaigs per tenir una mostra de pacients més gran i estar més segurs dels resultats obtinguts, i ja han autoritzat aquestes proves perquè es facin el més aviat possible. Actualment, França té més de 7.700 casos confirmats de coronavirus i 175 persones han mort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa