MonPlaneta
Les mascaretes per protegir-se del coronavirus comencen a esgotar-se a França
  • CA
| Pixabay

La propagació del coronavirus, que procedent de la Xina ja té tres casos confirmats a França, ha fet que algunes farmàcies d’aquest país europeu, especialment les de les zones turístiques i les de la regió de París, hagin viscut un augment desmesurat de les vendes de mascaretes, solucions hidroalcohòliques i esprais desinfectants, segons informa el diari ‘Le Monde’.

La demanda està sent tan gran que, en el cas de les mascaretes, estan començant a esgotar-se de moltes farmàcies franceses. El fet és que, com explica una farmacèutica al rotatiu francès, aquests productes estan sent, des de dijous passat al matí, “pràcticament la meitat” de totes les vendes de les farmàcies. Així, si en un dia normal es venen uns deu o quinze productes hidroalcohòlics, en aquesta farmàcia en concret se’n van vendre més de 200 només el diumenge. Pel que fa a les mascaretes, la farmàcia d’una terminal de l’aeroport Charles de Gaulle explica que, just després de rebre’n una comanda, se’ls van esgotar en deu minuts. Aquest aeroport és, precisament, d’on surten i arriben els vols procedents de la Xina.

Pel que fa als compradors, sembla que la majoria cauen en dues categories. D’una banda hi ha els ciutadans francesos, especialment viatgers, personal de l’aeroport però també persones preses del pànic per la presència d’aquesta nova malaltia al seu país. D’altra banda hi ha els membres de la comunitat xinesa del país, que les compren no només per a ells sinó, també i especialment, per enviar-les als seus familiars d’allà i ajudar-los a protegir-se d’una malaltia que les autoritats xineses estan mirant de contenir amb tots els mitjans que tenen a l’abast.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa