MonPlaneta
La Marina dels EUA revisa la seva normativa per informar d’avistaments d’OVNIs
  • CA
La coberta del portaavions nord-americà USS Enterprise | Comandament Europeu dels Estats Units

Tot i que la Marina dels Estats Units segueix la mateixa política de secretisme pel que fa als avistaments d’OVNIs per part dels seus efectius, la branca naval de les forces armades nord-americanes està revisant les seves normes pel que fa a com informen els seus pilots d’aquestes trobades amb “aeronaus no identificades”. Segons informa la cadena nord-americana NBC News MACH a la seva pàgina web, citant fonts de la Marina, aquests canvis tenen l’objectiu que cap “incursió sospitosa” deixi d’arribar a les autoritats militars. Afirmen que durant els darrers anys “hi ha hagut un gran nombre d’aeronaus no-autoritzades i/o no-identificades entrant a diverses zones sota control militar i espais aeris restringits”, uns fets que l’armada nord-americana “es pren molt seriosament i investiga”.

El primer mitjà que es va fer ressò d’aquesta modificació de la normativa, Politico, va entrevistar l’antic oficial del Pentàgon Luis Elizondo, que va explicar que aquests canvis podrien animar els pilots a informar d’aquests avistaments ja que, normalment, es mostren reticents per por que els seus companys i superiors es riguin d’ells. El govern dels Estats Units, però, ha estat interessat en aquests encontres inesperats des dels anys quaranta del segle passat, encara que fos “només” per assegurar-se de si es tracta o no d’avions enemics. Els canvis, és clar, es fan en aquest sentit, per millorar el coneixement del seu espai aeri i eliminar les retiències dels pilots d’informar d’encontres amb objectes voladors no identificats, tot i que sempre hi ha qui sospita que les autoritats amaguen alguna cosa.

El portaavions George H.W. Bush sortint del port de Cartagena, Múrcia | Marina dels Estats Units

Aquests moviments, de fet, es fan a causa d’una sèrie d’avistaments recents que tant la Marina com les Forces Aèries dels Estats Units vol conèixer i estudiar amb detall. El nom oficial d’aquests esdeveniments, a més, ja no són classificats com a “objectes voladors no identificats” sinó “fenomen aeri inexplicat”. En molts casos, fins ara les dades recollides sobre aquests encontres o observacions són eliminades, especialment les captades per radars o satèl·lits, perquè no es poden classificar com a aeronaus ni com a míssils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa