MonPlaneta
Un mapa permet seguir l’evolució dels casos de coronavirus arreu del món en temps real
Imatge de la web que permet seguir l’evolució de l’epidèmia de coronavirus de Wuhan | Universitat Johns Hopkins

Amb el número de casos de coronavirus de Wuhan creixent arreu del món i amb una xifra de víctimes que augmenta de forma lenta però significativa, poder seguir en temps real una situació que canvia tan ràpidament és útil tant per estar ben informat de l’abast de l’epidèmia com per formar-se una idea de la velocitat a què s’està escampant.

El Centre de Ciència de Sistemes i Enginyeria de la Universitat Johns Hopkins, als Estats Units, té una eina que permet fer justament això: saber quants casos d’aquesta malaltia hi ha, on es localitzen i seguir l’evolució de la xifra de vícimes mortals i, també, de persones que s’han recuperat de la infecció. Fent servir dades de diverses organitzacions de tot el món, com el Centre de Control i Prevenció de Malalties dels EUA i la UE i la Xina o l’Organització Mundial de la Salut, els experts han creat un mapa que s’actualitza minut a minut i que agrega, a mesura que es van confirmant, els nous casos i els ubica en un mapamundi. Així es pot veure de manera gràfica i amb perspectiva quin és l’abast real del problema: hi ha més de 6.000 casos a la Xina i, a la resta del món, menys d’un centenar.

El mapa posa a disposició de tothom les dades disponibles d’una manera fàcil d’entendre i desglossada per països, ciutats i regions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa