MonPlaneta
L’origen de l’espectacular marea d’escuma que ha inundat Tossa de Mar
L'escuma que ha inundat els carrers de Tossa de Mar
L’escuma que ha inundat els carrers de Tossa de Mar | Maria Garcia (Twitter)

!--akiadsense-->

La població de Tossa de Mar, a la Selva, ha estat l’escenari d’una de les imatges alhora més sorprenents i espectaculars del temporal que està afectant Catalunya des de diumenge passat.

Aquest matí, els seus ciutadans s’han despertat per descobrir que els carrers més propers a la platja estaven totalment coberts d’una gran capa d’escuma de color entre blanc i marronós que, en alguns punts de la localitat, ha arribat a un metre d’altura.

Tot i que habitualment se sol relacionar l’escuma que es forma a l’aigua, especialment si és de la consistència d’aquesta, amb la presència de productes químics contaminants a les aigües, el cert és que l’origen d’aquesta marea blanca és totalment natural i acostuma a formar-se sovint, per bé que en quantitats molt menors.

Tant l’escuma com el mucílag, una substància viscosa que s’hi troba barrejada, es forma en part a causa de la presència de grans quantitats d’algues i microalgues a l’aigua. En aquest cas concret, l’aigua dolça d’una riera s’ha barrejat amb l’aigua salada del mar i amb els organismes que hi viuen i el fet que el vent fos molt fort, barrejant encara més l’aigua i l’aire, és el que ajuda a que es formin aquestes enormes quantitats d’escuma, donant lloc a imatges tan espectaculars com les que s’han pogut veure al llarg d’aquest matí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa