MonPlaneta
L’operatiu d’estiu de Mossos a rieres i pantans a la Catalunya Central acaba amb 585 denuncies
Mossos d'Esquadra fent una inspecció
Mossos d’Esquadra fent una inspecció | ACN

!--akiadsense-->

Els Mossos d’Esquadra han realitzat entre l’1 de juny i el 15 de setembre un total de 585 denuncies dins del marc del dispositiu de control del medi natural a rieres i pantans de la Catalunya Central. El dispositiu ha estat marcat enguany per les mesures preventives de la covid-19. Tot i això, a les accions encaminades per fer front a la pandèmia, els agents també han dut a terme les tasques relacionades amb el medi ambient i la convivència ciutadana en espais naturals. De les actes aixecades, destaquen les infraccions per accés motoritzat, fer foc sense autorització, per infringir els decrets de prohibició de bany, per aparcar en llocs no habilitats o per saltar-se la normativa relacionada en la prevenció de la pandèmia del coronavirus.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient i de les Unitats de les Àrees Bàsiques Policials de la Regió Policial Central han realitzat entre l’1 de juny i el 15 de setembre el dispositiu anual encaminat a la prevenció d’incendis forestals, la preservació del medi natural i la convivència ciutadana. Enguany, el dispositiu ha estat marcat per les mesures preventives per la pandèmia del coronavirus. En total els mossos han interposat 585 denúncies, de les quals 356 han estat actes i 229 denúncies de trànsit. El risc de contagis ha motivat que molts ajuntaments optessin per decretar mesures específiques als seus municipis, la qual cosa, segons Mossos, ha comportat “un esforç addicional dels efectius de la Regió Policial Central que ha rebut el suport d’altres serveis com la Unitat de Mitjans Aeris (helicòpter) i la Unitat d’Intervenció a la Muntanya”. Per tant, a més de les accions encaminades per fer front a la pandèmia, s’hi ha sumat les tasques que anualment ja es portaven a terme relacionades amb el medi ambient i la convivència ciutadana en espais naturals.

De les actes aixecades, destaquen les infraccions per accés motoritzat, per fer foc sense autorització, majoritàriament amb fogonets, per pesca, per infringir els decrets de prohibició del bany o per aparcar en llocs no habilitats. A més, també s’han denunciat accions que contravenen les ordenances d’usos i la normativa relacionada per prevenir la pandèmia del coronavirus. Les denúncies de trànsit han estat efectuades per aparcar els vehicles en llocs que impliquen un risc per a la circulació a prop de rieres i pantans. El patrullatge preventiu per garantir la preservació del medi natural i per fer complir les mesures preventives de la covid-19 s’han dut a terme majoritàriament als municipis per on passa la riera de Carme ( Anoia) i la riera de Merlès ( Berguedà, Osona, Bages); a Cercs i Vilada, amb el pantà de la Baells i la zona de Pedret (Berguedà); a Castellar de la Ribera, Lladurs (a la zona de la Ribera Salada), Clariana de Cardener, Navès, Olius al pantà de Sant Pons ( Solsonès), Navès a la zona de l’Aigua d’ora ( Solsonès); Pantà de Sau a Vilanova de Sau ( Osona) i també a la zona de Masies de Roda i riera de Rellinars, a Castellbell i el Vilar (Bages).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa