L'abocador del Garraf actualment
L’abocador del Garraf en una imatge de 2006 | Àrea Metropolitana de Barcelona

!--akiadsense-->

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat amb caràcter definitiu el projecte bàsic de restauració de l’abocador de la Vall de Joan, que comptarà amb finançament de l’agència de residus de Catalunya i afectarà una àrea de 448.735 m2. Aquest espai, situat entre els municipis de Begues i Gavà i que ocupa una superfície d’aproximadament 60 hectàrees, va rebre durant tres dècades els residus municipals de bona part del territori metropolità. Després d’una inversió de 27,7 M€ en la seva renaturalització, es convertirà en un espai singular en l’àmbit del Parc Natural del Garraf. Els treballs de restauració van iniciar-se el 2001 als 20.000 m2 que corresponen a Gavà però van quedar aturats el 2010 per falta d’aportació de fons. La zona que encara no ha estat restaurada ocupa unes 40 hectàrees més, totes dins el terme municipal de Begues. Amb l’aprovació per part de l’AMB d’aquest projecte bàsic es millora la proposta paisatgística anterior així com la naturalització de l’espai, alhora que també suposa també una reducció dels costos d’execució.

Nou comentari