MonPlaneta
El llop ibèric entrarà a la llista d’espècies protegides
  • CA

La Comissió de Patrimoni Natural del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) ha proposat la inclusió del llop en la Llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial. “És un dia històric”, asseguren Ecologistes en Acció i WWF.

Per a Ecologistes en Acció és un dia històric en la protecció del llop, aquesta inclusió suposarà que el llop deixi de ser espècie cinegètica, que s’acabin amb els controls “descontrolats” que diverses autonomies realitzen i que es potenciï la coexistència entre la ramaderia i el llop, comptant a més amb el suport econòmic del Ministeri. “El llop és una espècie clau en els ecosistemes, i la seva conservació és un repte necessari, inseparable de la defensa de la biodiversitat ibèrica. Des de la dècada dels 70, en la qual el llop ibèric va estar molt prop d’extingir-se, el moviment ecologista i moltes organitzacions han vingut reclamant la seva protecció, alhora que han denunciat la nefasta gestió realitzada per les comunitats autònomes de la meitat nord peninsular”, afegeix ‘entitat.

Després d’aquesta decisió, Ecologistes en Acció insta les comunitats autònomes del nord del Duero que “des d’avui mateix deixin de matar llops, que es persegueixi la seva caça il·legal i que col·laborin amb ramaderes i ramaders a fomentar la coexistència entre llop i ramaderia”.

“Pas de gegant”

“Per una vegada la conservació s’ha basat en criteris científics i s’han deixat enrere interessos de sectors o polítics: el llop ibèric deixarà de ser espècie de caça Signe de mans aplaudint”, assegura per la seva part WWF, que qualifica la decisió de “pas de gegant”.

L’organització afegeix que és el moment d’apostar per la conservació d’aquesta espècie i de posar en marxa mesures de coexistència. “És un dia històric per a la conservació de la nostra fauna i en particular per al llop, que deixarà de ser espècie cinegètica en tota Espanya“, assenyala Luis Suárez, coordinador de Conservació de WWF.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa