MonPlaneta
Lladorre recomana no beure aigua de la xarxa municipal per causa del nivell d’arsènic
| ACN

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Lladorre, al Pallars Sobirà, ha recomanat no beure aigua de la xarxa municipal per causa del nivell d’arsènic. L’Ajuntament, en un una nota informativa, ha comunicat als veïns que s’està treballant “amb caràcter urgent” en resoldre la incidència en la xarxa de subministrament de l’aigua, per tal que “torni a recuperar la seva potabilitat”. Aquesta solució passa, segons ha explicat l’alcalde Salvador Tomàs, per habilitar una nova captació d’aigua amb uns nivells d’arsènic dins la legalitat. Mentre, els veïns de la localitat, una cinquantena, poden passar per l’Ajuntament a buscar garrafes d’aigua potable gratuïtament, mentre el subministrament no estigui restablert.

Tomàs ha explicat que el Reial Decret 140/2003 va suposar que la quantitat màxima d’arseni en l’aigua potable passés d’un màxim de 50 micrograms/l a només 10. L’aigua de Lladorre sempre s’ha mogut entre els 9 i els 11 micrograms/l, ha dit Tomàs i ha afegit que les darreres analítiques van superar els 10 micrograms/l i per aquest motiu s’ha optat per recomanar no beure aigua de l’aixeta i no utilitzar-la per cuinar tampoc.

L’alcalde de Lladorre ha explicat que es tracta d’una característica geològica que afecta moltes zones del Pirineu. Tomàs ha dit que confia que el problema estigui solucionat ja per Setmana Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa