MonPlaneta
L’IRB Barcelona estrena un ecògraf capdavanter en la recerca biomèdica
  • CA

L’equip d’ecografia que ha adquirit l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) facilita l’estudi de l’evolució de malalties de forma detallada i no invasiva. La nova tecnologia amb què compta l’entitat es destinarà en especial a la recerca sobre el càncer. “L’aposta per aquest equip ens permet mantenir la nostra excel·lència i arribar més lluny amb la nostra recerca”, afirma Goretti Mallorquí, cap de plataformes científiques de l’IRB Barcelona.

L’ecògraf permet observar, en temps real i de forma no invasiva, dades anatòmiques, funcionals, fisiològiques i moleculars amb una alta resolució, indispensable en la investigació amb ratolins petits. “A més de ser molt precís possibilita estudiar l’animal anestesiat, sense necessitat de sacrificar-lo”, exposa Mallorquí.

Aquesta eina facilita als investigadors de l’IRB Barcelona monitorar la mida i progressió de tumors, l’evolució dels processos d’angiogènesi o la resposta a teràpies en estudi, entre d’altres. “Es tracta de tecnologia molt capdavantera que ens permet diferenciar-nos en la recerca”, conclou la cap de plataformes científiques. Els investigadors de l’institut ja s’estan formant per utilitzar el nou equipament i, en alguns casos, ja l’han pogut posar en pràctica amb resultats satisfactoris.

#RepteMetàstasi, un impuls per la recerca

L’IRB Barcelona és un centre pioner en la recerca del càncer i la metàstasi i fa dos anys va posar en marxa la campanya #RepteMetàstasi a la cerca de la implicació de la societat i el compromís de persones, empreses i institucions amb el desenvolupament de la recerca científica. L’aportació de la Fundació Fero en la campanya ha fet possible l’adquisició d’aquest ecògraf, juntament amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional. L’entitat és dedica a impulsar la recerca des de la seva fundació l’any 2001. “Volen contribuir a fer que els resultats de la investigació bàsica arribin a la clínica per lluitar contra el càncer i l’IRB Barcelona és un centre capdavanter en aquest tipus de recerca”, Piru Cantarell, directora general de la Fundació Fero.

La campanya ja ha mobilitzat més de 6.400 persones i té com a objectiu recaptar 5 milions d’euros en un període de 4 anys amb els quals donar suport a la recerca de la metàstasi, la principal causa de les morts per càncer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa