MonPlaneta
L’ICF, Avalis i CECOT acorden promoure el finançament de projectes de transició energètica
  • CA
Antoni Abad (Cecot) | Cecot

L’Institut Català de Finances, la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya i la patronal empresarial CECOT han signat un conveni de col·laboració per promoure i impulsar projectes d’inversió en eficiència energètica i autoconsum d’energia fotovoltaica de les pimes catalanes. L’acord de col·laboració pretén promoure i impulsar la transició energètica de les empreses d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits a l’agenda 2030 de les Nacions Unides. En concret, l’Oficina de Renovables de CECOT oferirà a les pimes catalanes un servei d’assessorament integral mentre que l’ICF i Avalis proveiran dels productes finances adequats.

“Aquest tipus d’aliances incrementen les possibilitats de les pimes de dur a terme projectes sostenibles amb més garanties d’èxit”, ha assegurat el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, durant l’acte de signatura. El conveni contempla també la celebració de sessions i actes de divulgació sobre les solucions de finançament de l’ICF i Avalis, així com la identificació de projectes susceptibles de suport financer per totes tres entitats.

ICF i Avalis van posar en marxa la setmana passada una línia de finançament dotada de seixanta milions d’euros per a projectes d’inversió respectuosos amb el medi ambient. Els préstecs oscil·len entre 25.000 euros i 500.000 euros i compten amb un termini de deu anys, amb possibilitat d’un període de carència de fins a dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa