MonPlaneta
L’huracà Leslie afectarà la península Ibèrica però arribarà molt debilitat a Catalunya
La trajectòria més probable apunta a Portugal
La trajectòria més probable apunta a Portugal | NHC

!--akiadsense-->

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat aquest dissabte que l’huracà Leslie, actualment de categoria 1 i situat al nord de les Illes Canàries, podrà afectar la península Ibèrica entre dissabte 13 i dilluns 15 d’octubre. Segons el National Hurricane Center (NHC) americà, la trajectòria més probable apunta a Portugal. La darrera actualització de l’NHC indica que el Leslie perdria la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal, però sí que ho faria com a cicló post-tropical amb possibles efectes equivalents a un huracà de grau 1. S’espera que el vent pugui superar els 100 km/h i que localment es puguin acumular fins a 125 mm de precipitació.

En el seu camí per la península Ibèrica anirà perdent força i arribarà a Catalunya en forma de depressió post-tropical, amb unes característiques ja més debilitades. Els models meteorològics indiquen que a Catalunya, entre diumenge 14 i dilluns 15, es podran produir precipitacions d’intensitat forta al litoral, al prelitoral i en altres sectors de l’oest i centre del territori. A més, aniran acompanyades de tempesta, així com de ratxes de vent fort i de calamarsa o pedra de manera local.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per intensitat i acumulació de pluja i per estat de la mar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fideli a octubre 13, 2018 | 15:29
    fideli octubre 13, 2018 | 15:29
    a veure si escombra la delinqüent Ñ, i se l'emporta...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa