L’hàbitat dels orangutans del Zoo de Barcelona, finalista als premis FAD d’arquitectura

L’obra de Joan Forgas Coll i Dolors Ylla-Català ha estat seleccionada a la categoria "Ciutat i Paisatge" del concurs.

Orangutan de Borneo

Orangutan de Borneo | Maxpixel

La instal·lació dels orangutans de Borneo del Zoo de Barcelona, obra de Joan Forgas Coll i Dolors Ylla-Català, ha estat nominada als premis FAD d’arquitectura, en la categoria “Ciutat i Paisatge”. El jurat en destaca la fusió arquitectònica i paisatgística, alhora que ha assegurat la construcció conté tot el necessari perquè les condicions de vida dels animals sigui òptima alhora que els fa observables pels visitants del parc. La superfície ocupada per l’hàbitat dels orangutans és de 1.100 m2 i consta de quatre zones principals, dues d’exteriors naturalitzades i dues d’inferiors, que permeten observar-los sempre, encara que plogui. A les zones exteriors s’hi recrea una riba de riu i també té un salt d’aigua de 4 metres d’alçada que contribueix a refrescar el seu ambient. A més, també hi ha troncs, plataformes de fusta i barres de ferro, que els permeten gronxar-se i també faciliten el desplaçament dels orangutans.

Comentaris

  Fora ZOOS ! 19 de Maig de 2018 11:57
  Tots els Zoos haurien d'estar TANCATS! Estem al segle 21! Prou de guanyar diners exhibint animals no humans. Prou excuses barates de que gràcies als zoos els animals queden protegits! Prou de NO RESPECTAR els ANIMALS, la natura i la llibertat de cada ésser viu!
  Ramon 19 de Maig de 2018 21:14
  Botifler! Torna a fer-te selfies amb el PP entre riotes! Torna a manifestar-te amb falangistes, va! Torna a remenar greix!
  Ramon 19 de Maig de 2018 22:35
  'Free the bulls from Spain, free Catalonia from Spain, free everybody from Spain!" (Morrissey)

Nou comentari