MonPlaneta
L’exposició ‘The Zone of Hope’ tanca portes amb més de 49.000 visites en 23 mesos
Barcelona inundada a The Zone of Hope
Barcelona inundada a The Zone of Hope | The Zone of Hope

!--akiadsense-->

The Zone of Hope, l’experiència de realitat virtual immersiva que permet viure els efectes del canvi climàtic en un futur no tan llunyà, ha tancat les seves portes després de rebre més de 49.000 visitants durant els 23 mesos que ha estat oberta al públic. Amb aquesta exposició, Aigües de Barcelona volia conscienciar la ciutadania i impulsar-ne el compromís en l’impacte del canvi climàtic i la necessitat d’actuar urgentment per preservar el planeta. També volia transmetre un missatge d’esperança: els experts asseguren que encara som a temps de frenar els efectes del canvi climàtic.

Mitjançant l’ús de la tecnologia immersive extreme, TZOH trasllada els visitants a l’any 2080 per tal que experimentin, de forma hiperrealista, les conseqüències de viure en entorns on l’excés de CO2 a l’atmosfera ho està canviant tot. En aquest viatge el públic pot experimentar fred, calor o vent, passejar per l’interior d’una glacera i viure amb gran realisme, gràcies a la tecnologia 3D, una inundació a Barcelona o la desertificació en un embassament de Catalunya. Per tal de sensibilitzar els més joves, un dels col·lectius prioritaris de l’exposició, que disposava d’un programa educatiu propi, han estat els centres escolars. En total, 8.212 alumnes d’entre 12 i 18 anys de 330 centres educatius de Catalunya han visitat l’exposició i participat en les activitats educatives.

Els visitants de The Zone of Hope han pogut viure una experiència immersiva espectacular
Els visitants de The Zone of Hope han pogut viure una experiència immersiva espectacular | The Zone of Hope

!--akiadsense-->

En aquest sentit, es va llançar el repte #TZOHChallenge, que pretén que els joves desenvolupin iniciatives disruptives i creatives al voltant de la gestió sostenible i responsable dels recursos en els seus centres educatius, per lluitar contra el canvi climàtic. Una vintena de projectes opten al premi The Zone of Hope, que es lliurarà a finals d’any i permetrà el desenvolupament del projecte i finançament per implementar la solució guanyadora al centre educatiu, amb l’import de la recaptació de les entrades venudes a l’exposició.

The Zone of Hope ha aconseguit tenir repercussió, amb més de 100 articles publicats a mitjans de comunicació, i ha rebut diversos reconeixements en els seus gairebé dos anys de vida. Va ser un dels projectes finalistes com a millor projecte de responsabilitat corporativa en el prestigiós festival European Excellence Awards, que reconeix les millors iniciatives d’Europa en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques. L’associació [email protected] també va reconèixer The Zone of Hope en l’apartat de projectes de responsabilitat social corporativa, amb un premi lliurat en el marc de la 7a Convenció Empresarial. Finalment, l’exposició va ser una de les iniciatives guardonades durant els Premis de l’Aigua 2019, en el marc del III Congrés de l’Aigua a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa