MonPlaneta
L’estudiant que va iniciar la protesta global contra el canvi climàtic, nominada al Nobel de la Pau
Greta Thunberg durant una protesta | Greta Thunberg / Twitter

Greta Thunberg, l’estudiant sueca de setze anys que va iniciar el moviment internacional de joves contra el canvi climàtic, ha estat nominada per rebre el Premi Nobel de la Pau d’enguany. Els qui l’han proposat han estat tres diputats del parlament de Noruega i, si finalment aconseguís el premi, es convertiria en la guanyadora més jove des de la paquistanesa Malala Yousafzai que, l’any 2014, als disset anys, va rebre el mateix premi després que el seu activisme a favor de l’educació de les noies al seu país desemboqués en un intent d’assassinat per part de l’entorn dels talibans.

En assabentar-se de la notícia, Thunberg ha afirmat sentir-se “honorada i molt agraïda” per la nominació que ha rebut.

Segons explica la premsa internacional, un dels diputats que l’ha proposat per al premi, el socialista Freddy Andre Ovstegard, ha justifict la seva elecció perquè “si no fem res per aturar el canvi climàtic, serà la causa de guerres, conflicte i refugiats” i que, gràcies a ella, s’ha posat en marxa “un moviment de masses que veig com un gran contribuent a la pau”.

La notícia s’ha sabut hores abans que, aquest mateix divendres, comenci una vaga que s’espera multitudinària contra el canvi climàtic i a què s’han adherit escolars de més d’un centenar de països de tot el món. La vaga forma part del moviment Fridays For Future, que va començar Thunberg quan va deixar d’anar a classe cada divendres per protestar davant del parlament del seu país. Els guanyadors dels Nobel se sabran el proper mes d’octubre i els premis s’entregaran al desembre a la capital de Noruega, Oslo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ja ho teiu clar? a març 15, 2019 | 16:49
    Ja ho teiu clar? març 15, 2019 | 16:49
    El cambi climatic es reduirà el dia que funcioni un control de natalitat que redueixi l'index de població mundial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa