L’estat nord-americà de Washington autoritza l’ús de cadàvers humans per a compostatge

La nova llei va ser aprovada aquest passat divendres i, si el governador la signa, entrarà en vigor el primer de maig de 2020

El reciclatge de cossos humans en compostatge serà, d’aquí a ben poc, una opció legal a l’estat de Washington | IRTA

Quan una persona mor, el més habitual és que el seu cadàver sigui enterrat o bé incinerat, segons els desitjos del mateix finat o dels seus éssers estimats. Molt aviat, però, això podria canviar a l’estat de Washington, als Estats Units, on a més de l’enterrament i la incineració hi podria haver encara una tercera opció: el recompostatge. Aquest passat divendres, la el senat de l’estat va aprovar la llei 5001 i entrarà en vigor el primer de maig de 2020. Segons el redactat, quan una persona mori també tindrà l’opció de convertir-se en “compostatge humà”, és a dir, la “conversió continguda i accelerada de restes humanes en sòl”.

Per als defensors d’aquesta llei, ja era hora que la tecnologia també s’apliqués a la experiència humana de la mort i permetés als ciutadans tenir més opcions sobre el destí del seu cos, especialment si n’hi ha que són més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient que d’altres. El procés de compostatge humà consisteix a cobrir un cadàver amb materials naturals, com ara palla o estelles de fusta, i deixar que l’activitat microbiana el desintegri, cosa que passa en un termini de temps d’entre tres i set setmanes. Un cop el cos s’ha convertit en terra, la família del finat pot recuperar aquesta terra i decidir com vol fer-la servir, ja sigui guardant-la o fent-la servir per cultivar. Així, del cos d’un ésser estimat en podria sortir una planta, un arbre o allò que es volgués, donant-li una nova vida.

Comentaris

  Buena idea 21 d'Abril de 2019 13:44
  Al final Puigdemont servirá para algo útil: hacer de compost.
  a Buena idea 21 d'Abril de 2019 15:24
  Ets de Coripe? Ets igual de feixista i retrògrad que ells... Ñ fa fàstig i no té solució. DUI. ||*||
  Josep 21 d'Abril de 2019 16:22
  I tu no serveixes ni per això, merda de buena idea. Si ti posen a tu es moren les plantes.
  QUIM 21 d'Abril de 2019 19:58
  ES LA OPCION ELEGIDA POR TORRA PARA LAS BESTIAS CON FORMA HUMANA .

Nou comentari