MonPlaneta
L’est d’Austràlia està vivint una plaga de ratolins gegantina
  • CA

En un any en què Austràlia ha passat no només per la pandèmia global de Covid-19 sinó també per una de les pitjors temporades d’incendis forestals que es recorden, el país encara ha de comptar amb una altra calamitat: una plaga gegantina de ratolins domèstics que està devastant l’est del país.

Els rosegadors, que es compten per milions i que són de la mateixa espècie que els europeus però allà hi són invasors, estan destrossant les collites i ocupant cases i granges, especialment a Nova Gal·les del Sud, on la població està desesperada.

Tal com recull la cadena nord-americana NBC, Guy Roth treballador d’una granja científica de la Universitat de Sidney va dir que “si teníem dos ratolins per metre quadrat, són vint milions de ratolins”. Roth afirma que han arribat a matar 100 ratolins cada dia només a l’interior de casa seva i les seves oficines. “Cada cop que obres un calaix en pots trobar un”.

A més dels ensurts que poden donar-los a casa, és clar, els conreus i les collites que tenen emmagatzemades estan greument amenaçades per aquesta plaga. El problema és tan gran que, durant els darrers dies, tres persones han estat mossegades per ratolins mentre eren a hospitals de Nova Gal·les del Sud per raons completament diferents. A més, com a mínim una persona s’ha contagiat d’una malaltia rara transmesa per aquests rosegadors: la coriomeningitis limfocitica, d’origen viral.

Així doncs, la situació és extraordinàriament greu, i els agricultors s’han resignat a perdre les collites en un fenomen que, a causa de les condicions climàtiques, que estan canviant, podria repetir-se una vegada cada entre 5 i 10 anys, si més no a Austràlia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa