MonPlaneta
L’Escola La Sardana de Badia del Vallès guanya el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica
Els guanyadors del VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica
Els guanyadors del VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

“L’hort a l’escola pot ajudar a apropar aquesta activitat a les noves generacions i fer-los conscients sobre la necessitat i la importància de la pagesia, no només per produir aliments, sinó també per gestionar i cuidar el medi natural i per assegurar la nostra continuïtat com a societat viable i sostenible”. Ho ha dit la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE) 2018, en què han participat 29 centres educatius de tot Catalunya. En aquesta sisena edició del guardó, el primer premi ha estat per a l’Escola La Sardana de Badia del Vallés amb el projecte Estima’t l’hort. El segon premi ha estat atorgat a l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori, Girona, amb el projecte ECO-Recerca i el tercer premi ha estat concedit a l’Institut Cap Norfeu de Roses amb el projecte Hortalitza’t Norfeu.

La Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana van crear aquest premi l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars. Des la primera edició, 242 centres educatius catalans s’han presentat als premis amb projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.

El lliurament d’aquesta edició del Premi s’ha dut a terme a l’Institut Montjuïc de Barcelona, centre que va guanyar l’anterior edició d’aquest guardó amb el projecte Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic, realitzat per l’alumnat de 3r d’ESO. Abans de l’acte de lliurament, els alumnes que van participar en aquest projecte l’han explicat als assistents, que l’han pogut conèixer de primera mà, així com les instal·lacions de l’institut, que també compta amb un hort ecològic.

El premi EAAE està impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d’Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’Associació Vida Sana i la col·laboració de l’editorial Graó i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa