MonPlaneta
L’escalfament global empeny les zones tropicals fins a límits inhabitables

La crisi climàtica actual està empenyent a les regions tropicals del planeta als límits de l’habitabilitat, segons un nou estudi del qual s’ha fet ressò The Guardian. La investigació que divulga el diari britànic alerta de la potencial letalitat que les noves condicions provocades pel canvi climàtic comporten.

Si no s’aconsegueix frenar l’esclafament global a 1’5ºC les zones tropicals, les quals travessen el globus terraqüi de banda a banda, corren un greu perill de convertir-se en un entorn al “límit de l’adaptació humana”, assegura l’estudi publicat a la revista acadèmica Nature Geoscience.

Trobar-se fora de les capacitats humanes d’adaptació fa referència a la capacitat de regular la temperatura dels cossos humans. Una persona té una certa capacitat de suportar la calor i la humitat. La temperatura corporal es manté relativament estable al voltant dels 37ºC, així i tot la nostra pell és més fresca per deixar fluir la calor nostra calor interna. Però si la temperatura exterior és més elevada que la de la pell el cos no pot refrescar-se, amb potencials conseqüències letals.

Si és massa humit, els nostres cossos no poden refredar-se evaporant la suor, per això és important que la humitat sigui important quan considerem l’habitabilitat en un lloc calent“, ha declarat Yi Zhang, investigador va dirigir el nou estudi, segons ha recollit la capçalera britànica. “Les altes temperatures del nucli corporal són perilloses o fins i tot letals”.

L’equip científic ha fet servir dades i simulacions climàtiques per determinar com afectaria el canvi de temperatura a les zones tropicals sobre les persones. Tot plegat indica que l’escalfament global hauria d’aturar-se en un augment de 1’5ªC per no superar el llindar dels 35ºC a les zones tropicals, els quals serien mortífers per la supervivència humana.

Actualment a les zones tropicals del planeta es concreta el 40% de la població, proporció que l’estudi estima que s’estendrà a la meitat de la població l’any 2050. En altres paraules, la meitat de la població en el futur és susceptibles de trobar-se en condicions inhabitables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa