MonPlaneta
Les millors roses del món s’han triat a Barcelona

Barcelona ha acollit la 17a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que ha tingut lloc entre els dies 12 i 14 de maig al Roserar del Parc Cervantes. Aquest certamen se celebra cada any coincidint amb la primera floració de les roses i assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional de prestigi, les millors noves creacions de la mà dels cultivadors de roses d’arreu del món. Des de la tarda de divendres fins aquest diumenge, ha rebut més de 14.000 visitants.

Totes les varietats a concurs han estat creades per roseristes a partir d’encreuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades. Per a obtenir una nova varietat de rosa, els roseristes necessiten uns deu anys de feina, abans de poder presentar-la a concurs o comercialitzar-la.

El concurs barceloní forma part del circuït internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats pels obtentors de noves varietats de roses d’arreu del món, i situa Barcelona com a ciutat referent d’aquest sector.

En l’edició d’enguany, els visitants del Roserar que han participat a la votació han decidit que la rosa Crobicola, de Pepinieres Pol Croix (França), sigui la Rosa Ciutadana 2017 amb un total de 328 vots del total de 6.749 que hi ha hagut durant aquests dies.

D’altra banda, els membres d’uns jurats internacionals i d’experts han estat els encarregats de la selecció de les millors roses en 15 categories diferents. Podeu descarregar-vos el Palmarés 2017 en aquest enllaç.

Un Concurs amb gran presència internacional

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 21 obtentors de 8 països, que han presentat un total de 84 varietats de roses noves a concurs (86 l’any anterior): 19 Híbrides de Té-Grandiflora (28 al 2016), 41 Floribunda- Multiflora (39 al 2016), 11 Paisatgistes-Arbustives (5 al 2016), 1 Miniatura (5 al 2016) i 1 Entapissants (4 al 2016) i 10 Enfiladissos (10 al 2016). Els països participants aquest any són: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Països Baixos.

El Roserar del Parc Cervantes

El Roserar del Parc de Cervantes és un jardí de 4 hectàrees i prop de 10.000 rosers de 2.000 espècies diferents. Creat el 1965 pels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim M. Casamor, i posteriorment remodelat per tal de realçar-ne els valors botànics, estètics i pedagògics. Aquest jardí mostra la història dels rosers a través d’un recorregut principal o eix botànic amb rosers silvestres agrupats segons l’origen geogràfic. A banda i banda es disposen els híbrids, l’origen dels quals són els rosers silvestres. Hi trobem espècies representatives de la història i varietats modernes, col·leccions de rosers silvestres, d’híbrids antics i moderns, d’enfiladissos i rosers de fragàncies intenses.

L’any 2009 el Roserar del Parc Cervantes va rebre el prestigiós Garden Award Excellence, atorgat per la World Federation of Rose Societies per la seva bellesa, història i valor educatiu.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que enguany celebra la 16a edició, es va crear l’any 2001 per impulsar la divulgació i la projecció del Roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona, que es remunta a les primeres dècades del segle passat.

Al Roserar, a més de la col·lecció permanent, es poden conèixer les noves varietats de rosers presentades a Concurs i, en el Jardí del Palmarès, les guanyadores d’edicions anteriors.

Podeu veure les roses guanyadores en aquesta galeria d’imatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa