MonPlaneta
L’erupció d’un volcà a Nova Zelanda deixa un mínim de cinc morts
  • CA
L’erupció del volcà de l’illa de White | Michael Schade (Twitter)

L’erupció volcànica que ha tingut lloc aquest dilluns a l’illa de White, a Nova Zelanda, ha causat com a mínim cinc morts i una dotzena de ferits. En aquests moments, els equips de rescat estan treballant per mirar de salvar tantes persones com sigui possible però no es creu que hi hagi més supervivents. L’illa, una atracció turística important era plena de turistes del creuar Ovation of the Seas en el moment de l’erupció. Precisament, alguns d’aquests turístes han omplert les xarxes socials de fotografies i vídeos de l’erupció. Segons les autoritats neozelandeses, els reconeixements aeris fets a l’illa durant les darreres hores no han detectat cap senyal de vida.

Així doncs, de l’almenys desena de desapareguts, no se’n sap res i es tem que hagin mort. Entre els desapareguts hi ha tant estrangers com ciutadans de Nova Zelanda, i les condicions de l’illa i del volcà fan molt difícil el rescat. Tot i que l’erupció va ser relativament petita, el fet que el con sigui fàcilment accesible i la seva condició d’atracció turística la va convertir en enormement perillosa. Alguns dels supervivents, de fet, havien estat allà pocs minuts abans de l’erupció i van tenir la sort de marxar de l’illa mentre es produïa. Segons les càmeres de l’Institut de Ciències Nuclears i Geològiques de Nova Zelanda, pocs minuts abans de l’erupció hi havia un grup de persones al centre fumejant del volcà.

El volcà de l’illa de White és el més actiu del país i un dels de més fàcil accés del món, i més de 10.000 persones el visiten cada any. El servei meteorològic de Nova Zelanda ha recomanat a les persones que viuen a les zones on estigui plovent cendra que no surtin de casa, i els experts no descarten que hi pugui haver noves erupcions durant les properes hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa