MonPlaneta
L’erupció del volcà Etna provoca una espectacular pluja de cendra i pedres
  • CA

El volcà sicilià Etna ha entrat en erupció provocant una gran columna de fum i pluja de cendres i pedres volcàniques darrere seu. L’impacte de l’explosió no s’ha notat només en un cel enterbolit per les llengües de foc que escopia la muntanya, si no s’han hagut de prendre mesures de precaució com el tancament durat hores de l’aeroport de Catània, segons ha informat Europa Press. Aquest símbol de l’illa mediterrània és el volcà actiu més gran d’Europa amb una alçada de més de 3.000 metres, fet que el converteix en la muntanya més alta de Sicília.

L’erupció de l’Etna no és un fenomen aïllat, ja que es tracta d’un volcà relativament actiu que ha patit cinc erupcions només en els últims deu anys. En aquest cas, l’espectacularitat de l’explosió i les seves conseqüències han atret molts ciutadans a mostrar la immensitat del fet a través de les xarxes socials.

La gran columna de cendres ha estat el punt de mira de moltes càmeres durant les últimes hores. Els seus tons rogents i la seva immensitat no han passat desapercebudes i més tenint en compte que s’ha desplaçat cap al sud diversos quilòmetres.

Malgrat tot, les imagtes més impressionants han tingut lloc sota l’empara de la nit, quan el magma incandescent trenca amb la foscor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa