| Cedida

L’activitat gripal a Catalunya disminueix per primera vegada aquesta temporada tot i que es manté a nivells moderats en algunes regions. La taxa d’incidència s’ha situat entre el 4 i el 10 de febrer als 298 casos per 100.000 habitants, lleugerament inferior respecte la setmana anterior quan es va arribar al pic epidèmic amb 329 casos per 100.000 habitants. Segons el Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya, les taxes d’incidència disminueixen en tots els grups d’edat, excepte en la franja dels 5 als 14 anys, on incrementa lleugerament situant-se per sobre de la tendència mitjana de les temporades anteriors.

En aquesta setmana, del 4 al 10 de febrer, hi ha hagut 43 ingressos hospitalaris de casos greus per virus de la grip als hospitals de la xarxa sentinella i des de l’inici de la temporada, a principis d’octubre, un total de 701. El 74% tenen algun factor de risc i el 74,3% dels casos no estan vacunats. Segons el model predictiu elaborat amb dades corresponents a la setmana 6 -del 4 al 10 de febrer- l’activitat gripal durant les setmanes 7 i 8 disminuirà en general i en algunes regions es podria assolir un nivell baix d’activitat epidèmica.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular. És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa