MonPlaneta
L’empresa cremada a Montornès tenia dues multes ambientals i d’excés d’emmagatzematge
L’incendi a Montornès | Cedida

L’empresa de tractament de residus perillosos incendiada aquest dimecres a Montornès del Vallès havia rebut dues multes, una per qüestió ambiental de 10.000€ i l’altra per excés d’emmagatzematge de 48.000, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. El 2018 el Programa d’Inspecció Ambiental Integrada de Catalunya va determinar que Ditecsa no complia l’autorització ambiental integrada com a gestor de residus. A més, la planta també està sotmesa a un programa d’inspecció de l’Agència de Residus, que el 2017 va detectar excés d’emmagatzematge, envasos buits fora de lloc i manca de traçabilitat en la gestió documental de residus. Cap dels dos incompliments suposaven riscos per al medi ambient.

El Govern ha indicat que l’empresa havia superat “satisfactòriament” les inspeccions del 2014, 2015 i 2016. La del 2017 es va superar amb un compliment “adequat”. El 2018 es van fer visites ‘in situ’ que van concloure que no es garantia el compliment de les condicions fixades a l’autorització, en concret pel que feia referència a les prescripcions com a gestor de residus. Aquest fet, però, “no suposava cap afectació sobre el medi”. Aquest expedient es va tancar el 26 de març del 2019 i es va notificar a l’Agència de Residus de Catalunya, que va decidir obrir a l’empresa un expedient sancionador notificat el 8 d’octubre amb una sanció de 10.000€. Pel que fa a l’ARC, durant els tres darrers anys hi ha hagut dues inspeccions. La del 2017 es va tancar amb una sanció de 48.000€ ja liquidats, per emmagatzematge superior a la capacitat permesa, l’acumulació de materials fora de lloc i la manca de traçabilitat en la gestió documental de residus. Aquests incompliments no suposaven cap risc per al medi ambient.

L’acció dels Bombers ha aconseguit apagar el foc, que feia hores que cremava | Bombers de la Generalitat

Finalment, Territori i Sostenibilitat destaca que actualment hi ha una inspecció oberta de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, però encara no està tancada i no hi ha cap aspecte que afecti al medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa