MonPlaneta
L’augment de les temperatures podria estar fent créixer el número de naixements prematurs
lactància materna
| Pixabay

!--akiadsense-->

Les temperatures extremadament altes podrien tenir un efecte directe en els naixements prematurs, segons afirma un estudi publicat a la revista ‘Nature Climate Change’ i elaborat per experts de la Universitat de Califòrnia – Los Angeles, als Estats Units. El treball, que va analitzar dades de 56 milions de naixements que van tenir lloc entre 1969 i 1988, va arribar a la conclusió, correlacionant les onades de calor i els països de naixement, que només als Estats Units les altes temperatures, exagerades pel canvi climàtic, podrien ser responsables de 25.000 parts prematurs cada any.

Les dades mostren clarament que hi ha pics de naixements abans de temps en els dies més càlids de l’any. Per exemple, en els dies on la temperatura mitjana és superior als 32ºC, els parts prematurs són un 5% més nombrosos que la mitjana. Els dies següents, a més, les dades mostraven una caiguda pronunciada en els naixements: ja havien tingut lloc. L’estudi mostra que, amb l’escalfament de la Terra, en el període analitzat hi va haver una acceleració dels temps de gestació i una pèrdua mitjana de sis dies en els nou mesos tradicionalment acceptats en els humans. Aquesta darrera setmana de gestació és molt important en el desenvolupament dels pulmons i pot donar problemes, especialment al principi de la seva vida.

Aquests resultats són especialment importants en un moment on, a la cimera climàtica COP25, s’estan discutint les mesures a adoptar davant del dany que estem causant al planeta i que ens està afectant de més maneres que no ens podem imaginar. Tot i que no se sap segur per què la calor provoca el part, la deshidratació podria tenir-hi una influència important ja que, quan el cos perd aigua, allibera hormones com ara l’oxitocina, que també juga un paper en el part. Durant els darrers anys, el número de naixements prematurs als Estats Units ha passat d’un 9,6% el 2015 al més d’un 10% actual, en alguns dels anys més càlids de la història de la Humanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa