MonPlaneta
L’au més vella del món és mare als 70 anys
El nou pollet de la Wisdom amb el seu pare
El nou pollet de la Wisdom amb el seu pare | Cedida

La Wisdom, un albatros de Laysan, té una edat avançada fins i tot en termes humans. Amb 70 anys a l’esquena es considera l’ocell salvatge més vell del món, aquest títol no l’ha impedit ser capaç d’incubar l’ou del qual ha nascut el seu últim pollet, segons ha explicat l’U.S. Fish and Wildlife Service: Pacific Islands en un comunicat.

L’albatros, juntament amb la seva parella, Akeakami, han criat pollets des de 2012 fins ara. No és el primer company de Widsom, malgrat que els albatros s’aparellen de per vida. La longevitat de l’animal ha fet que sobrevisqui a les seves parelles anteriors i, fins i tot, al primer biòleg que li va posar una anella al peu per monitorar els seus moviments als anys 50.

El pollet de Wisdom trencant el seu ou
El pollet de Wisdom trencant el seu ou | Cedida

Aquest naixement no només és una curiositat, sinó un raig d’esperança. Els albatros no ponen ous tot l’any i quan ho fan només en posen un. Tot plegat fa que tinguin una reproducció més delicada que altres espècies, fet que se li suma a què són una família animal en perill d’extinció. És per això que el nou pollet de la Wisdom hagi nascut sobrepassa la mera anècdota i esdevé un motiu de celebració.

L’albatros més vell del món, ja té una extensa familia. Els biòlegs estimen que ha tingut entre 30 i 36 pollets durant la seva vida. Això i la seva longevitat li ha merescut reconeixement entre els científics i voluntaris del Midway Atoll Refuge and Memorial a Hawaii. “Cada any que torna Wisdom, aprenem més sobre quant temps poden viure les aus marines i criar pollets“, va dir Flint. “El seu retorn no només inspira els amants de les aus a tot arreu, sinó que ens ajuda a comprendre millor com podem protegir aquestes elegants aus marines i l’hàbitat que necessiten per sobreviure en el futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa