MonPlaneta
L’asteroide Apophis no xocarà amb la Terra durant els propers cent anys, segons la NASA
  • CA

Segons la NASA, la població de la Terra pot deixar de patir, si més no, per la possibilitat de patir les conseqüències de l’impacte d’un asteroide de grans dimensions. L’agència espacial nord-americana, a través d’un comunicat, ha expressat la seva seguretat que, durant els propers 100 anys, Apophis, una de les amenaces més grans per al nostre planeta en aquest sentit, no impactarà contra ell en cap de les properes vegades que hi passarà molt a prop, que tindran lloc els anys 2029, 2036 i 2068. Tampoc sembla, afirma el comunicat, que l’asteroide hagi de ser un problema durant força temps més.

L’encarregat de donar més detalls sobre aquestes bones notícies és Davide Farnocchia, un dels científics que investiga els objectes propers a la Terra a la NASA, que diu que “un impacte el 2068 ja no forma part del reialme de les possibilitats, i els nostres càlculs no mostren cap risc d’impacte durant, com a mínim, els propers 100 anys”. Tot plegat, poc després després que Apophis, descobert l’any 2004 i batejat amb el nom del déu egipci del caos i la foscor, passés a uns 17 milions de quilòmetres de la Terra, a principis d’aquest mes de març. Amb una mida de 340 metres, podria entrar a l’atmosfera terrestre sense consumir-se i impactar a la superfície, amb conseqüències que podrien ser molt greus.

Durant aquest darrer pas, els astrònoms van fer servir les seves observacions per calcular millor la seva òrbita al voltant del Sol i comparar-la amb la de la Terra per assegurar-se que no es creuaran completament en el futur. Els científics, però, esperen amb candeletes el proper pas d’Apophis, a mitjans d’abril del 2029, per descobrir encara més coses. Aquell dia, l’asteroide passarà a només 32.000km de la superfície de la Terra, és a dir, a un 10% de la distància que hi ha entre el nostre planeta i la Lluna. Aquell dia, a Àsia, Àfrica i parts d’Europa, Apophis serà visible sense necessitat, ni tan sols, d’uns prismàtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa