L’ARC atorga 350.000€ per clausurar punts d’abocament incontrolat de residus de la construcció

10 municipis han rebut ajuts de l’agència per clausurar 42 punts d’abocament en el marc de la convocatòria de subvencions d’enguany

Residus de materials de construcció

Residus de materials de construcció | Wikimedia Commons

L’Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar 346.898€ per clausurar punts d’abocament incontrolat de residus de la construcció. Aquesta iniciativa és fruit de la convocatòria d’ajuts de l’any 2019 i es destinaran a 10 municipis catalans que clausuraran 42 punts d’abocament. Tots els imports atorgats satisfan el 100% de les quantitats que han sol·licitat els municipis beneficiaris dels ajuts: Sarrià de Ter (Gironès), Golmés (Pla d’Urgell), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), Palau-Saverdera (Alt Empordà), Aspa (Segrià), Vinaixa (Les Garrigues), Vilagrassa (Urgell), Tordera (Alt Maresme), Castellserà (Urgell) i Catllar (Tarragonès).

La finalitat dels ajuts és contribuir a la recuperació de les condicions naturals dels terrenys afectats i evitar riscos significatius sobre la salut de les persones o el medi ambient. La subvenció inclou, d’una banda, la retirada dels residus i la clausura i revegetació del punt d’abocament incontrolat. De l’altra, la redacció del projecte tècnic en el cas que no el porti a terme l’ens local beneficiari. El termini d’execució de les actuacions subvencionades serà de 24 mesos, a comptar des de la data de resolució d’atorgament de l’ajut.

Nou comentari