MonPlaneta
L’AMB duu a terme actuacions de millora ambiental a la desembocadura del Besòs

L’AMB, en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, col·loca tancaments de pals i cordes a les platges adjacents a la desembocadura del riu Besòs. La col·locació de pals i cordes es porta a terme al nord de la platja del Fòrum i al sud de la platja del Litoral, de manera que es dota de protecció ambdues lleres del riu Besòs i una superfície total de 10.000 m2. També s’instal·laran cartells informatius a tot el perímetre per senyalitzar-ho i informar la ciutadania sobre aquestes mesures.

Els objectius principals de les intervencions són consolidar la infraestructura verda metropolitana en aquest sector, que connecta el riu Besòs amb el litoral metropolità; potenciar la biodiversitat amb l’estabilització de zones de vegetació dunar i la continuïtat del corredor biològic entre la desembocadura del Besòs i el litoral, que permetrà l’estada d’aus migratòries, moltes de les quals estan protegides, i la nidificació de corriols, unes aus protegides que han desaparegut de molts trams de costa; i restringir l’accés al bany als sectors més pròxims a la desembocadura del riu.

En aquest sentit, es posaran unes boies a l’aigua en paral·lel als espigons de la desembocadura per avisar de la prohibició de bany, amb l’objectiu de millorar les mesures de seguretat. Amb aquestes actuacions, es pretén disminuir el nombre de persones que trepitgen la sorra i la vegetació.

La protecció i millora d’aquest espai natural consisteix en una nova acció basada en la natura que l’AMB està fent a les platges metropolitanes i que s’emmarca dins del Pla de millora de la biodiversitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa