MonPlaneta
L’Ajuntament de Barcelona activa l’alerta per ventades pel fort vent de mestral

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dissabte a les 10:45 hores el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta. Davant la previsió de vents forts, el consistori recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes, i dona una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure.

Aquestes consells són: A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, baixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…). També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc.).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa