L’agricultura i la ramaderia ajuden a mitigar el canvi climàtic

Segons Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, també en son factors clau les millores tècniques i d'innovació a les granges i a la maquinària i la gestió dels purins

Camp de conreu | xx

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya s’ha “compromès” a continuar treballant per mitigar els efectes del canvi climàtic al sector. En una roda de premsa celebrada a la seu de l’entitat a Lleida, la catedràtica d’agronomia de la UAB i experta en la relació-sòl-planta-animal i canvi climàtic, Josefina Plaixats, ha assegurat que la producció vegetal i les pastures són més efectives que els boscs a l’hora de reduir les emissions. També en són factors clau la innovació de les instal·lacions, les millores tècniques i la gestió de les dejeccions ramaderes, entre altres. Per la seva banda, el cap del porcí de JARC, Jaume Bernis, ha dit que des de l’any 2017, el sector porcí ha reduït un 22% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Nou comentari