MonPlaneta
L’Agència de Residus obre una línia d’ajuts de 2 MEUR per retirar amiant
  • CA

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat les bases d’una convocatòria d’ajuts destinats al món local i a entitats sense ànim de lucre per a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant. La convocatòria, que es publicarà properament, estarà dotada amb 2 MEUR. La Generalitat busca promoure i fomentar la retirada d’aquests residus i procurar que s’efectuï amb les òptimes condicions, de forma que es produeixi una millora ambiental i es minimitzi el risc que l’amiant comporta per a la salut pública.

Per beneficiar-se dels ajuts, caldrà que els sol·licitants retirin l’amiant a través d’empreses inscrites al Registre d’empreses amb risc d’amiant (RERA) i disposin d’un pla de treball aprovat per l’autoritat laboral; que destinin els residus extrets a una empresa gestora de residus inscrita al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya, i tramitar la retirada a través del procediment establert a les bases. La subvenció serà del 100% de les factures presentades, amb un màxim de 1.000 euros per tona de residus de la construcció que continguin amiant per actuació, sense limitació de la quantitat de tones generades en cada actuació de desamiantatge sol·licitada. L’import de l’ajut inclourà el que correspongui a la retirada, el transport d’amiant efectuat per les empreses inscrites al RERA, així com la gestió i tractament dels residus mitjançant les empreses autoritzades.

Els ajuts que es prioritzaran seran els que es destinin a substituir elements d’amiant per nous materials de construcció; els que es cofinancin amb d’altres entitats públiques; els projectes de retirada en immobles d’ús ciutadà, com biblioteques o centres cívics, així com les actuacions urgents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa