MonPlaneta
L’Agència de Residus crea un premi internacional per a empreses sostenibles
  • CA

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat la creació d’el premi Mediterranean Sustainability Award (WeMed) amb el qual vol reconèixer els models de negoci sostenibles en l’àrea de la Mediterrània i que es convocarà cada dos anys. El guardó està dirigit a entitats públiques, organitzacions de suport empresarial, actors financers, entitats educatives i organitzacions o individus de la societat civil, segons ha informat en un comunicat aquest dilluns l’ARC.

L’encàrrec de crear un premi d’aquestes característiques va sorgir en 2019 durant la Conferència dels 21 països integrants de l’Conveni de Barcelona per a la protecció de la Mediterrània, celebrada a Nàpols, i s’emmarca en l’Estratègia Mediterrània de Desenvolupament Sostenible.

Aquesta estratègia, que forma part dels programes de sostenibilitat de les Nacions Unides, busca “contribuir a la transició cap a una economia verda i blava i a l’foment a el respecte a l’entorn i innovació social“.

El premi estarà dividit en dues subcategories: una dirigida a models de negoci sostenible que inclourà un premi en metàl·lic, i una altra per a “actors de l’ecosistema emprenedor que donen directament suport a la creació i desenvolupament de negocis sostenibles a la Mediterrània“.

Així, mentre la primera categoria premiarà empreses –tant consolidades com en creixement–, la segona està pensada per autoritats públiques, entitats educatives, organitzacions i individus de la societat civil o actors financers, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa