MonPlaneta
L’Agència Catalana de Residus expedienta quatre empreses per una gestió incorrecta de residus orgànics
Contenidor a una deixalleria
Contenidor a una deixalleria | ACN

!--akiadsense-->

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert en els darrers mesos diversos expedients sancionadors contra quatre empreses gestores de residus per una gestió incorrecta dels residus orgànics recollits a establiments com cuines d’hotels, restaurants, menjadors col·lectius i establiments de distribució alimentaria. Els expedients comporten sancions econòmiques que van dels 54.000 euros als 250.000, segons cada cas. L’agència ha incoat els expedients després de dur a terme inspeccions tant a establiments generadors de residus orgànics com als transportistes i plantes de transferència.

En concret, les actuacions iniciades han permès fer un seguiment de la traçabilitat en la gestió dels residus, detectant algunes irregularitats efectuades pels operadors, que dificultaven la traçabilitat en el manteniment de la segregació efectuada en origen i per tant posant en risc la seva valorització.

Deixalleria del Consell Comarcal de la Selva
Deixalleria del Consell Comarcal de la Selva | ACN

!--akiadsense-->

D’acord amb la normativa vigent els establiments comercials, de serveis i industrials tenen l’obligació de separar en origen totes les fraccions assimilables a municipals (orgànica, paper-cartró, vidre, envasos lleugers i resta) i lliurar-les separadament per a la seva valorització. Aquesta gestió es pot fer adscrivint-se al servei municipal o bé mitjançant un servei privat.

En aquest darrer cas, els establiments productors han de disposar d’un circuit comercial donat d’alta a través del Sistema Documental de Residus (SDR) per tal de documentar l’origen i destinació d’aquesta fracció, garantint la seva valorització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa