MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua impulsa la millora de la depuradora de Riells i Viabrea
Depuradora Riells Viabrea
La depuradora de Riells i Viabrea | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

L’Agència Catalana de l’Aigua ha adjudicatla redacció del projecte per a millorar el funcionament de la depuradora de Riells i Viabrea, a la comarca de la Selva. Amb un import de 101.545 euros, es disposa d’un termini de vuit mesos per a definir quina és la millor solució per optimitzar el tractament actual. Cal tenir en compte que la millora d’aquesta depuradora està contemplada en l’actual planificació hidrològica (2016-2021).

La planta que saneja les aigües residuals del municipi es va posar en servei al 1993 i va ser ampliada al 2004, amb un tractament biològic amb membranes MBR. El projecte a redactar plantejarà quina pot ser la solució més adequada, fins i tot preveient una modificació de la tipologia de tractament. Les solucions que es plantegin hauran, d’una banda, dur-se a terme en l’actual parcel·la de la depuradora i, per l’altra, garantir el correcte funcionament de la planta mentre durin les obres de millora.

Actualment hi ha 25 depuradores en servei a la Selva, que garanteixen el sanejament al 95% de la seva població. Les plantes actives a la comarca són les d’Aiguaviva Park, Arbúcies, Anglès, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Massanes, Osor, Pantans de Montbarbat, Riells i Viabrea, Riuclar, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils/Vidreres, Terrafortuna, Tossa de Mar i VIloví d’Onyar.

Pel que fa a Catalunya, actualment hi ha 518 depuradores actives que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa