L’Agència Catalana de l’Aigua actualitza les zones amb risc d’inundació a les conques internes

S'incrementen els trams passant dels 93 proposats en el primer cicle als 105 del segon

Reunió del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua

Reunió del consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua | Agència Catalana de l’Aigua

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar aquest dijous a la tarda, en la seva sessió número 200, l’actualizació i revisió de l’avaluació preliminar del risc d’inundació a les conques internes catalanes, corresponent al segon cicle de la planificació (període 2022-2027) d’avaluació i gestió de riscos d’inundació, que transposa la Directiva europea relativa a l’avaluació i la gestió dels riscos d’inundació.

A l’avalució preliminar es van identificar 21 trams amb risc d’inundació (TRI) costaners, amb una longitud total de 110,50 quilòmetres, i un total de 72 TRI fluvials, que suposaven un total de 446,80 quilòmetres. En l’actualització i revisió que s’ha dut a terme i que s’ha aprovat en el consell d’avui, s’han identificat un total de 105 TRI, dotze més que en el primer cicle de planificació. D’aquests, 26 es corresponen a TRI costaners, amb una longitud total de 186,24 quilòmetres, i 79 es corresponen a TRI fluvials, que suposen una longitud total de 524,17 quilòmetres.

Finalitzada aquesta fase, l’agència ja ha iniciat els treballs associats a la elaboració dels mapes de perill d’inundació corresponents al segon cicle de planificació perquè puguin estar aprovats abans del 31 de desembre del 2019.

Nou comentari