MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua licita un contracte per a 29 parcs fotovoltaics a depuradores

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat a licitació un contracte de 3,3 milions d’euros per instal·lar 29 parcs fotovoltaics, amb una capacitat de 2.396 kWpic. Les instal·lacions produiran energia elèctrica d’origen renovable que es destinarà a l’autoconsum propi de 29 depuradores catalanes. La licitació es distribueix en cinc lots d’acord amb la proximitat de les instal·lacions de sanejament situades en una mateixa comarca o comarques properes. El contracte s’executarà en el termini màxim d’un any. “Aquest contracte evidencia l’aposta decisiva en la descarbonització del cicle de l’aigua, reduint les emissions de CO2 i fomentant l’autosuficiència energètica de les depuradores, un element més que suma en la ineludible transició que hem de dur a terme com a país”, ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Aquesta actuació s’emmarca en el Programa d’Estalvi i Eficiència Energètica al sanejament de Catalunya que està desplegant l’ACA des de 2018. En concret, aquesta iniciativa s’està abordant mitjançant tres eixos, consistents en la implantació de parcs fotovoltaics, la producció de biogàs i mesures per potenciar l’eficiència energètica. El pla contempla una inversió global de 159 milions d’euros i fixa per aquest any l’obligació de satisfer fins a un 18% de les necessitats energètiques provinents de fonts pròpies renovables. “L’any 2030, el 50% de la nostra producció d’energia ha de provenir de fonts renovables”, ha assegurat Calvet.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet  | ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN

L’import d’aquesta licitació s’ha calculat a partir de l’estudi de diverses licitacions públiques de subministrament i instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis i instal·lacions públiques. El pressupost inclou les funcions de redacció de la documentació tècnica necessària per a les corresponents autoritzacions administratives, així com el subministrament, la instal·lació i la legalització de les instal·lacions fotovoltaiques.

Nou comentari

Comparteix