MonPlaneta
L’abella més gran del món, que es creia extingida, vista per primer cop des de 1981

L’abella més gran del món, de què no s’havia vist cap exemplar des de 1981 i que es pensava que s’havia extingit, ha tornat a aparèixer després de gairebé 40 anys. Segons han informat la Universitat de Sydney (Austràlia) i l’organització Global Wildlife Conservation, en una illa de les Moluques Seprentrionals, a Indonèsia, un equip d’investigadors de diversos països va aconseguir trobar una femella d’aquesta enorme espècie d’abella, coneguda amb el nom científic de Megachile pluto o ‘abella gegant de Wallace’ pel naturalista britànic que la va descobrir a mitjan segle XIX.

Amb una envergadura de gairebé 6,5 centímetres, l’abella gegant de Wallace -del mateix gènere que l’abella gegant de la resina, espècie invasora a Catalunya- és la més gran del món. Les seves femelles fan els seus nius aprofitant els nius de tèrmits, i va ser allà, precisament, on els investigadors la van trobar: a un niu de tèrmits que es trobava a un arbre, a uns 2,5 metres d’alçada.

Després de documentar-la, l’abella va tornar a ser alliberada. Tot i l’alegria d’aquest descobriment, el fet que l’abella s’hagi vist tan poques vegades i fes tant de temps de la darrera fa que se sàpiga molt poc d’aquesta espècie d’abella, per la qual cosa caldrà continuar investigant per saber-ne més i poder protegir-la, ara que se sap que encara no s’ha extingit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa