MonPlaneta
La NASA fa volar un helicòpter a l’atmosfera de Mart

Després d’un problema d’última hora que va obligar a aplaçar-lo, la NASA ha anunciat que, per primera vegada, aquest dilluns al matí ha tingut lloc el primer vol a motor i pilotat d’un aparell terrestre a l’atmosfera d’un altre planeta. L’Ingenuity, com es va batejar l’helicòpter, s’ha alçat de la superfície del planeta roig i ha fet servir la seva càmera de navegació, que controla el terra mentre vola, per fer aquesta primera fotografia, que serà el record d’un nou moment històric per a l’exploració de l’espai. Així, tal com ha explicat a través d’un comunicat, l’agència espacial nord-americana culmina un dels projecte més importants de la missió Perseverance, gràcies a la col·laboració de diversos directoris i centres de recerca associats que han analitzat el vol i han proporcionat assistència tècnica durant el desenvolupament d’aquest aparell.

L’objectiu de la missió Perseverance, part del programa d’exploració Moon to Mars, és l’astrobiologia, incloent la cerca de proves de l’existència, ara o en el passat, de vida a Mart. Així, el vehicle d’exploració analitzarà el clima que hi ha hagut al planeta al llarg de la seva història, així com també la seva geologia, i prepararà una futura missió tripulada al planeta roig. El Perseverance recollirà i emmagatzemarà roques marcianes que, en el futur, tant la NASA com l’Agència Espacial Europea recolliran i tornaran a la Terra perquè siguin analitzades a fons.

Durant les properes hores i dies, l’Ingenuity farà diversos vols més per acabar de comprovar les seves capacitats. Si tenen èxit, podrien suposar l’inici d’una nova manera d’explorar no només Mart sinó, potser, fins i tot altres planetes i satèl·lits molt més llunyans, un salt molt important i que pot donar moltíssima més informació sobre el nostre veïnat còsmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa