MonPlaneta
La NASA anuncia dues noves missions a Venus
  • CA

La NASA ha va anunciar aquest dimecres que enviarà dues noves missions al planeta Venus per conèixer-ne millor l’atmosfera i la composició geològica. Aquestes missions, que s’espera que es llancin entre 2028 i 2030, seran les primeres que visitaran el nostre veí d’ençà que ho va fer la sonda Magallanes a principis dels anys 90, encara que alguns altres aparells hi hagin passat a prop. Segons l’administrador de l’agència espacial nord-americana, Bill Nelson, les missions han rebut un pressupost de 500 milions de dòlars i miraran d’esbrinar per què Venus, el segon planeta més proper al Sol i el més calent del nostre sistema, es va convertir en “un món que sembla un infern, capaç de fondre plom a la seva superfície”.

La primera missió, batejada Davinci+ analitzarà l’atmosfera per veure com es va formar i com ha evolucionat des d’aleshores i també mirarà de descobrir si, en algun moment, Venus havia tingut oceans, a més d’enviar imatges de molt alta resolució de l’orografia del planeta i, fins i tot, descobrir si al planeta hi ha tectònica de plaques com a la Terra. La segona missió, que han anomenat Veritas, estudiarà la història geològica del planeta per mirar de descobrir com ha acabat sent tan diferent del nostre, amb una mena de radar per mapejar les elevacions i descobrir si encara hi ha volcans actius, terratrèmols, etc.

Tot i ser un dels nostres veïns, les mateixes condicions de Venus fan que en sapiguem molt poc, però la NASA confia que els resultats d’aquestes dues mission ens puguin ajudar a conèixer-lo molt millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa