MonPlaneta
La flota de vehicles elèctrics més gran de l’Àrea Metropolitana és d’Agbar

Aigües de Barcelona ha presentat aquest dijous a l’Automobile Barcelona 2017 la flota de vehicles elèctrics més gran de l’àrea metropolitana. L’any passat, l’empresa disposava d’un total de 87 vehicles 100% elèctrics i més de 90 punts de càrrega a les seves instal·lacions. A finals d’aquest any el 100% de la flota de vehicles electrificables de l’empresa, fins a 132, funcionarà amb energia verda.

El trànsit de vehicles de motor és la principal font de contaminació a la ciutat de Barcelona. Impulsar les energies alternatives en els vehicles i introduir noves tecnologies de gestió de la mobilitat són línies d’actuació indispensables per millorar la qualitat ambiental a l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2, fomentar l’eficiència energètica i millorar la qualitat de vida de les persones, Aigües de Barcelona va posar en marxa el projecte d’implantació del cotxe 100% elèctric a la seva flota de vehicles.

El projecte es va iniciar el 2011 amb la implantació de dos vehicles 100% elèctrics com a prova pilot i progressivament se n’han incorporat de nous fins a arribar als 87 vehicles, el que suposa més del 66% de la flota electrificable. A causadels episodis de contaminació que pateix la ciutat de Barcelona, es va considerar que el desplegament progressiu dels vehicles s’iniciés a la capital catalana. Per aquest motiu, actualment el 92% dels vehicles d’Aigües de Barcelona que circulen per la ciutat comtal són 100% elèctrics.

La transformació de la flota ha suposat un canvi en la filosofia de repostatge dels vehicles i ha implicat una transformació de les infraestructures dels edificis, que s’han equipat amb més de 90 sistemes de càrrega adaptats a les necessitats dels vehicles que formen part de la flota elèctrica, amb un consum anual aproximat de 209.760 kWh d’energia verda, generada per energies renovables no contaminants. A més, la transformació ha permès minimitzar l’impacte ambiental, de manera que s’han reduït les emissions contaminants i la contaminació acústica. La substitució d’aquests 87 vehicles permet, a hores d’ara, una reducció anual del consum de combustible dièsel d’aproximadament 37.845 litres, així com una reducció de les emissions de CO2 de 105,37 tones anuals.

Si tenim en compte que l’energia elèctrica que abasta les instal·lacions on s’han col·locat els punts de càrrega dels vehicles elèctrics és energia verda, Aigües de Barcelona no trasllada les emissions evitades a un altre punt geogràfic, i això n’evidencia el compromís amb el desenvolupament sostenible i el respecte pel medi ambient, i vol ser un exemple de l’alineament amb els preceptes de l’economia circular, en consonància amb el desplegament del pla Aigües 2020.

Sobre Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona gestiona el cicle integral de l’aigua, des de la captació fins a la potabilització, el transport i la distribució, a més del sanejament i la depuració d’aigües residuals per al seu retorn al medi natural o la seva reutilització. D’aquesta manera, ofereix servei a prop de 3 milions de persones als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, la companyia desenvolupa una política de gestió orientada a la proximitat als clients; l’excel·lència en la prestació de serveis; l’aposta per la innovació i el talent de l’equip de professionals; la col·laboració amb altres empreses, entitats i administracions públiques per generar valor, i el desenvolupament d’un model sostenible com a eix estratègic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa