Prop de 190.000 persones han deixat el cotxe o la moto per la bicicleta per als desplaçaments quotidians | Gencat

En el marc de la reunió de la Mesa de la Bicicleta, òrgan que treballa per a promoure l’ús d’aquest mitjà de transport, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat el Baròmetre de la Bicicleta 2016.

L’estudi posa de manifest que el 55,1% de la població catalana té una bicicleta per a ús personal i que el 39,5%, gairebé 2,4 milions de persones, en són usuàries amb alguna freqüència, una xifra que es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys. En canvi, ha crescut la xifra d’usuaris que fan servir la bicicleta a diari, passant del 6,1% al 6,4%, fins a arribar als prop de 400.000 usuaris diaris.

Per tipologies d’usos, 2 de cada 3 usuaris (66%) la fan servir per passeig, lleure o turisme, mentre que un 40% l’utilitzen per pràctiques esportives i un 26% dels usuaris (3 punts més que l’anterior Baròmetre) la fan servir per desplaçaments de mobilitat quotidiana, amb un increment de les freqüències d’ús respecte baròmetres anteriors.

Com a novetat, enguany l’enquesta ha incidit sobre els hàbits dels usuaris quotidians de la bicicleta abans d’utilitzar-la com a mode habitual. En aquest sentit, prop de 190.000 persones han deixat d’utilitzar el cotxe o la moto per als desplaçaments quotidians, en favor de la bicicleta.

6è Congrés Internacional de la Bicicleta

La reunió de la Mesa de la Bicicleta ha servit també per presentar el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta, que tindrà lloc el 18 i 19 de maig a Reus. El Congrés Internacional de la Bicicleta és el principal fòrum de Catalunya per tractar sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bicicleta entre les diferents administracions públiques, els professionals del sector, les entitats i les persones usuàries.

L’edició d’enguany s’articularà en diverses conferències, taules rodones i presentacions de projectes i experiències relacionades amb diferents temàtiques, tant a nivell català com internacional. Entre altres temes, s’abordarà la promoció, el disseny i la seguretat en l’ús de la bicicleta en àmbits urbans i interurbans, tant pel que fa als desplaçaments de caràcter quotidià com a la pràctica de l’esport o la realització d’activitats de turisme i lleure. També s’analitzaran els impactes en l’economia, la salut i el medi ambient que té l’ús de la bicicleta i es posarà l’accent en la innovació i en el paper de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el sector de la bicicleta.

Més informació sobre aquest congrès, a la seva pàgina web.

Consulta la fotogaleria “Quin vici, la bici!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau a març 12, 2017 | 14:41
    Pau març 12, 2017 | 14:41
    El que cal que guanyi terreny és el civisme a sobre de la bicicleta, que això sí que està força endarrerit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa