MonPlaneta
Un jove fotògraf captura l’instant en què una balena “s’empassa” un lleó marí
  • CA

La cadena britànica BBC explica a la seva pàgina web la història de Chase Dekker, un fotògraf de vida salvatge de 27 anys que, el passat 22 de juliol, va fer una fotografia espectacular: la de l’instant en què un rorqual geperut “s’empassava” sencer un lleó marí. Dekker, biòleg marí, va capturar aquest esdeveniment insòlit mentre observava balenes des d’un vaixell a la badia de Monterey, a Califòrnia (Estats Units).

Segons va explicar ell mateix a la BBC, tres rorquals geperuts i uns dos-cents lleons marins s’estaven alimentant d’un banc de seitons a la superfície de l’aigua quan, en obrir la seva boca gegantina, un dels rorquals va acabar amb una presa força més gran: un dels lleons marins.

Afortunadament per al lleó marí, els rorquals geperuts no tenen dents sinó barbes que filtren els aliments de l’aigua i també tot allò que no hauria d’anar a parar als seus estómacs, com és el cas del lleó marí.

Segons explica Dekker, immediatament després de fer la fotografia la balena no va tancar la boca sinó que es va submergir lentament i la va tenir oberta durant uns quinze segons, donant temps al lleó marí perquè en sortís. Amb un bon ensurt al damunt, és clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa