MonPlaneta
Jordà: “La Llei d’espais agraris ha d’assegurar la capacitat productiva agrícola de Catalunya”
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, durant la seva intervenció al Parlament
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, durant la seva intervenció al Parlament | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha explicat avui al Parlament de Catalunya que “la futura llei d’espais agraris ha d’assegurar la capacitat productiva agrícola de Catalunya”. Per aconseguir-ho, Jordà ha afirmat que “és necessària una regulació per dotar-nos d’eines de protecció que permetin preservar els espais agraris que ens serveixen l’alimentació del nostre país”. La consellera ha intervingut aquest matí en el debat de totalitat de la Proposició de Llei d’espais agraris, que ha superat el tràmit amb el suport dels grups parlamentaris Republicà, Junts per Catalunya, Socialistes i Units per Avançar i Catalunya En Comú Podem.

La consellera ha recordat que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb aquesta Llei, presentada el juliol de 2017, però que va decaure per la dissolució del Parlament a causa de l’aplicació de l’article 155, dona resposta a “una reivindicació històrica del sector i del territori”. Una llei que Jordà ha volgut deixar clar que “li devíem a la consellera Meritxell Serret, que va liderar les reunions de treball que es van celebrar la passada legislatura en què es van poder debatre i posar idees sobre la taula que de ben segur retrobarem en els tràmits que vindran”.

Teresa Jordà ha explicat que, amb la nova normativa, es vol aconseguir donar seguretat jurídica als productors que treballen la terra i assegurar la competitivitat de les explotacions, i també “un territori dinàmic i cohesionat, amb més oportunitats, que faciliti el manteniment de la població al camp i en garanteixi el relleu generacional”. A més, aquesta Llei preveu la figura dels Plans Territorials Agraris “que s’han d’elaborar d’acord amb les necessitats i inquietuds del territori. Aplicant aquesta política de co-gestió republicana que ens hem marcat com a eix de legislatura”, ha dit la consellera.

Finalment, la consellera ha explicat que aquesta llei ha de permetre “lluitar contra les terres en desús i així activar al màxim el potencial productiu del país. És un primer pas per aconseguir la sobirania alimentària de Catalunya”. En aquest sentit, la nova norma definirà el que haurà de ser un banc de terres, en què els propietaris amb terres en desús, o en estat no productiu, o que no les vulguin treballar més però no les vulguin vendre, tinguin un espai públic per posar-les en oferta d’explotació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa